Om Chicago Pneumatic

Chicago Pneumatic startade sin verksamhet 1901 av John W. Duntley . Han insåg att byggnadsarbetare i synnerhet hade behov av många typer av verktyg som ännu inte fanns ute på marknaden. Han grundade Chicago Pneumatic Tool Company och påbörjade ett livslångt arbete med att förse alla typer av industrier och företag med verktyg nödvändiga för deras framgång. Under åren som följde växte Duntleys företag tack vare produktinnovation och att hela tiden fokusera på produktkvalitet och driftsäkerhet. Namnet Chicago Pneumatic blev känt och värdesattes av arbetare över hela världen för hållbara och pålitliga verktyg som gjorde tuffa jobb enklare och som var utformade för att uppfylla specifika behov. Idag är Chicago Pneumatic ett globalt varumärke som ingår i Atlas Copco koncernen och erbjuder produkter till i stort sett alla branscher och för ett oräkneligt antal tillämpningar. Vi är mycket stolta över att kunna säga att Chicago Pneumatic, efter alla dessa år, fortfarande står för pålitlighet, hållbarhet och kundvärde. Chicago Pneumatic, som grundades för mer än 100 år sedan av en man som såg att det fanns ett behov att tillfredsställa. Chicgao Pneumatic har en stark bakgrund i att hela tiden söka efter nya sätt att uppfylla dina behov – idag och imorgon.

 

Ett brett produktsortiment som täcker olika marknadssegment och specifika behov

Vårt fokus är på din industri

Chicago Pneumatic är den perfekta partnern för dina industriella projekt tack vare vår omfattande portfölj av skruvkompressorer, kolvkompressorer, tryckluftslösningar och service. Hela produktsortimentet utmärker sig genom sin hållbarhet och att alltid sträva efter bästa möjliga prestanda. Vi erbjuder även hundratals verktyg, allt från skruvnycklar till borrmaskiner, som är utformade för att tillmötesgå specifika krav inom industrin.

Vårt fokus på fordonsindustrinCP8828_cordless_VS

I decennier har Chicago Pneumatics hjärta vurmat lite extra för fordonsverkstadsindustrin: vi förstår vilka behoven är när man underhåller och reparerar bilar. Vi har inte bara de rätta, kraftfulla verktygen, vi utvecklar, tillverkar och levererar trycklufts- och eftermarknadslösningar som tillgodoser dina tuffaste krav som yrkesverksam inom fordonsservice. Med Chicago Pneumatic blir dina optimala prestanda en självklarhet.

Vårt fokus på byggnadsindustrin

Chicago Pneumatic är även aktiv inom byggnadssektorn med portabla kompressorer och generatorer. Byggda för att tåla tuffa förhållanden. De är enkla att flytta och perfekt lämpade att använda på en byggarbetsplats. Även byggverktyg (handhållna hydrauliska, pneumatiska eller bensindrivna verktyg, riggmonterade hydraulhammare), lätta kompakterings och betongverktyg ingår i vårt byggnadserbjudande. Alla våra produkter har dessutom genomgått grundliga tester för att garantera utmärkt produktkvalitet och pålitliga och kostnadseffektiva lösningar för dina verktygsbehov.

MV84_worksiteCPS 4.5 powering a CP 0012 chipping hammerConstruction range collage

 


 

 

 

 

 

Kompressorer från 1kW upp till 350kW

Vår produktportfölj med kolvkompressorer omfattar ett brett utbud för hobby och professionella användare, med varierande teknologi, användarkomfort och prestanda. Direktdrivna eller remdrivna, oljefria eller oljesmorda, en eller två stegs, portabla eller fastmonterade.

untitled imagesJ65409N8 cprd_6270_ns39_mtCPRS_10500_B7000_FTD

Skruvkompressorer som omfattar ett brett produktområde från små modeller som passar de flesta verkstäder upp till mycket stora tillämpningar för tung industri samt för verksamheter som ställer mycket höga krav på tryckluftslösningar. Oljeinsprutade skruvkompressorer som är remdrivna, växellådsdrivna samt frekvensstyrda.

cpa+dry-2 images6TC2R97P images6X77EHH7

 

  

Lämna ett svar